fbpx

Om Lundbeckfonden

Lundbeckfonden er en af Danmarks største erhvervsdrivende fonde

Om Lundbeckfonden

Lundbeckfonden er en af Danmarks største erhvervsdrivende fonde med en værdi på mere end 65 mia. kr. og årlige uddelinger på over 500 mio. kr. til danskbaseret sundhedsvidenskabelig forskning – primært inden for hjerneforskning. I 2019 var den årlige uddeling på 666 mio. kr.

Vi er den største private bidragsyder til dansk offentligt udført hjerneforskning og har en ambition om at Danmark skal være en af verdens førende hjerneforskningsnationer. Samtidig arbejder vi for at højne vidensniveauet i offentligheden om hjernen og hjernesygdomme.

Vi ønsker at fremme de mest lovende forskeres karrierer og bidrage til en stærk pipeline af sundhedsvidenskabelige forskere uanset emneområde. For os betyder det både at højne kvaliteten i og interessen for den naturfaglige undervisning i grundskole og gymnasium, og fokusere vores karrierefremmende bevillinger der, hvor behovet på karrierestigen er størst.

Lundbeckfondens erhvervsaktiviteter favner tre store datterselskaber, en international portefølje af 18 venture-selskaber, en portefølje af små biotek-selskaber baseret på forskning fra danske universiteter og intern forvaltning af en formue på ca. 19 mia. kr.

Transparens

Lundbeckfonden vil være åben omkring politiske mål, metoder til at indfri målene og samarbejdspartnere. Fonden er i en strategiproces, hvorfor der ikke på nuværende tidspunkt (sep. 2020) kan lægges fyldestgørende information på hjemmesiden. Det er naturligt, at Public affairs-arbejdet evalueres årligt for at sikre sammenhæng mellem mål og midler.

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte Margre-the Nabe-Nielsen, Head of Public Affairs på mnn@oldsite.lundbeckfonden.com // 28 55 57 29

Lundbeckfondens historie

Lundbeckfondens historie går mere end 65 år tilbage. Fonden blev grundlagt i 1954 af Grete Lundbeck, en visionær forretningskvinde og enke efter grundlæggeren af H.Lundbeck A/S, Hans Lundbeck. Over årene donerede hun de aktier, hun havde arvet efter sin mand til fonden, og da hun selv døde i 1965, var fonden enearving til hendes formue.

Lundbeckfonden blev formelt etableret den 4. marts 1954, da Grete Lundbeck som hovedaktionær og bestyrelsesformand underskrev fundatsen. En fundats er et oprettelsesdokument, der beskriver reglerne for fondens økonomiske og juridiske forhold.

Lundbeckfondens fundats blev revideret i 1991 i forbindelse med, at fonden blev fusioneret med Grete og Hans Lundbecks Legat.

Lundbeckfonden

Nyheder

Lundbeckfonden øger kendskab til hjernepris med stor kampagne
23. februar 2021
75 mio. kr. til dansk hjerneforskning i Aarhus
9. februar 2021
Hjernestimulation skal lindre symptomer ved Parkinsons sygdom
25. januar 2021