fbpx

Lundbeckfonden øger sit engagement i IO Biotech

12. januar – (Billede: IO Biotech)

Lundbeckfonden øger sit engagement i IO Biotech som led i sin 2030-strategi

Lundbeckfonden står med de øvrige nuværende ejere, Novo Holdings og Sunstone sammen om at investere i en ny stor serie B-finansieringsrunde i cancer-selskabet IO Biotech, der tiltrækker nye, markante internationale investorer til dansk biotek.
Dermed tager Lundbeckfonden hul på den del af sin 2030-strategi, der skal udvikle porteføljen af healthcare selskaber og styrke samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv. Strategien medfører en udvidelse af investeringsrammen for Lundbeckfonden Emerge på op til en 1 mia. kroner.

”Helt konkret ønsker vi at bane vej for nye og bedre behandlinger til de mange patienter med lidelser, som i dag ikke kan kureres eller behandles i tilstrækkeligt omfang. Og her er IO Biotech et godt eksempel, idet de netop har opnået såkaldt ”breakthrough therapy designation” af deres produktkandidat mod hudkræft fra den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA,” siger Christian Elling, managing partner i Lundbeckfonden Emerge og medlem af bestyrelsen i IO Biotech.
Lundbeckfondens danske biotek-investeringer er samlet i Lundbeckfonden Emerge, der i dag har en portefølje af syv biotek-selskaber, primært baseret på dansk forskning. Som fødselshjælper for helt nye danske selskaber er Lundbeckfonden med til at fremtidssikre Danmarks position som førende life science-nation.
”Hvis den banebrydende forskning, der finder sted i Danmark, skal komme patienter til gode, skal den ud at leve i den kommercielle verden. Det hjælper vi med – både med finansiering og rådgivning – så selskaberne får den nødvendige, robuste støtte, der skal til for at udvikle sig,” siger Christian Elling.

Lundbeckfonden har været med i IO Biotech siden 2015 og bliver efter finansieringsrunden, der er blandt de største serie B-runder i Europa de seneste 10 år, selskabets største aktionær.

Yderligere information

Christian Elling, managing partner, Lundbeckfonden Emerge, tlf. 20621276
Jesper Sloth Møller, pressechef, Lundbeckfonden, tlf. 22338601

Læs mere

Om  Lundbeckfonden 

Om Lundbeckfonden Emerge

Om IO Biotech 

 

Nyheder

Lundbeckfonden øger kendskab til hjernepris med stor kampagne
23. februar 2021
75 mio. kr. til dansk hjerneforskning i Aarhus
9. februar 2021
Hjernestimulation skal lindre symptomer ved Parkinsons sygdom
25. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge