fbpx

Investeringer

Vores investeringer

Aktivklasser

Vores frie formue på ca. 19 mia. kr. er investeret i forskellige aktivklasser med fokus på likvide aktier og obligationer.  Derudover er der investeringer i unoterede aktier,  ejendomme og skov. Vores tilgang er, at investeringerne til enhver tid skal være diversificeret mellem både brancher og aktivklasser for at reducere risikoen. De finansielle investeringer er inddelt i en diversificeret investeringsportefølje og langsigtede ankerinvesteringer i enkeltselskaber. 

Investeringsfilosofi

Vores investeringsfilosofi er en fundamental ”bottom-up” investeringsproces. Vi investerer i kvalitetsselskaber med stærke ledelser, høj profitabilitet, sunde balancer og vedvarende konkurrencefordele, der kan sikre langsigtet indtjeningsvækst og -værdiskabelse. 

Aktivallokering:

Større investeringer

I løbet af de seneste år er værdien af fondens formue steget betragteligt. Det har givet mulighed for at foretage større investeringer i virksomheder, hvilket investeringen i FLSmidth er et udtryk for. Lundbeckfonden købte aktier op i den globale ingeniørvirksomhed over en periode og kunne i sensommeren 2015 oplyse markedet om at fondens ejerandel oversteg 10 procent.

Opkøbet i FLSmidth er en finansiel ankerinvestering i en veldrevet og teknologisk førende virksomhed i et interessant marked. For en sådan investering opererer fonden med en langsigtet investeringsperiode, dvs. minimum tre-fem år.

Lundbeckfonden Invest